Mariakerk Bears
Bears
De 13e eeuwse Mariakerk van Bears heeft een rijke inrichting; het achttiende-eeuwse meubilair is bijna geheel bewaard gebleven, ook de houtgesneden preekstoel uit 1759.
Hier schon mal ein Vorgeschmack
Das könnte dich auch interessieren
-
Uniastate en Tsjerke Bears
Uniastate en Tsjerke BearsOp het terrein van Cultuur-historisch centrum Uniastate bevindt zich een 13e eeuwse kerk met een rijk interieur en een fraai houtgesneden preekstoel. Ook de unieke replica/luchtspiegeling van de oude State staat op het terrein.
BearsKerk
Het dorpje Bears ten zuiden van Leeuwarden kan zo in een prentenboek. Over een heel smal weggetje rijdt je ernaar toe. Je treft een paar boerderijen en huizen en achteraan een enorme kerk op een terp. Vanaf de kerk die je ook de Uniastate liggen, nu in de vorm een stalen frame mét origineel poortgebouw. Deze drie bouwwerken vormen een prachtige eenheid.
De stalen contouren van de afgebroken state zijn gemaakt door beeldend kunstenaar Beb Mulder: deze ‘luchtspiegeling’ van de oude state valt van ver al op. Je kunt hierin een trap naar boven beklimmen en hebt dan mooi uitzicht op de kerk en het omliggende landschap.
Deze 13e eeuwse Mariakerk heeft een rijke inrichting; het achttiende-eeuwse meubilair is bijna geheel bewaard gebleven, ook de houtgesneden preekstoel uit 1759.
De kerk van Bears is ingericht als bezoekerscentrum en eigendom van de Stichting Alde Fryske Tsjerken en wordt beheerd door de plaatselijke Stichting Poarte en Uniastate Bears.
- Afstand tot jouw locatie:
Standorte
Alle Standorte anzeigen-
Uniastate en Tsjerke Bears
Uniastate en Tsjerke BearsOp het terrein van Cultuur-historisch centrum Uniastate bevindt zich een 13e eeuwse kerk met een rijk interieur en een fraai houtgesneden preekstoel. Ook de unieke replica/luchtspiegeling van de oude State staat op het terrein.
Bears -
Kerk Hegebeintum
Kerk HegebeintumDe terp van Hegebeintum is met 9 meter de hoogte terp van Nederland. Op de terp ligt een schilderachtig Romaans kerkje uit de 12e eeuw. Binnen hangt een rijke adellijke collectie rouwborden.
Hegebeintum -
Johanneskerk Weidum
Johanneskerk WeidumDe romano-gotische kerk uit de 13e eeuw - oorspronkelijk gewijd aan Johannes de Evangelist - vormt samen met de omliggende straatjes en het naastgelegen kaatsveld voor een karakteristiek plaatje.
Weidum -
Sint Vituskerk Feinsum
Sint Vituskerk FeinsumWaarschijnlijk is Feinsum ontstaan rond een buitenverblijf van klooster Mariëngaarde in het nabijgelegen Hallum. Al in de dertiende eeuw werd de huidige Sint Vituskerk op de terp van Feinsum als romaans kerkje gebouwd.
Feinsum -
Koepelkerk Berltsum
Koepelkerk BerltsumKoepelkerk in Berltsum (Berlikum), zowel de kerk als het orgel is een Rijksmonument.
Berltsum -
Groate Kerk Sint-Jacobiparochie
Groate Kerk Sint-JacobiparochieDe opvallende Groate Kerk van Sint-Jacobiparochie is al enkele decennia in gebruik als cultureel centrum voor regio Het Bildt. Er vinden allerlei soorten concerten, vergaderingen en andere bijeenkomsten in deze kerk plaats.
Sint-Jacobiparochie -
Martinikerk Franeker
Martinikerk FranekerDe Martinikerk is de enige middeleeuwse kerk in Friesland met een kooromgang. Het orgel uit 1842 is gemaakt door Van Dam.
Franeker -
Sint Nicolaaskerk Hijum
Sint Nicolaaskerk HijumDe 12e eeuwse romaanse Sint Nicolaaskerk van Hijum staat op een grotendeels afgegraven terp aan de rand van het dorp, het kerkhof is helemaal omzoomd met bomen.
Hijum -
Miluk
MilukVoormalig gereformeerde kerk Harlingen beschikt over filmzaal en prachtige ruimte voor tentoonstellingen.
Harlingen -
De Mouterij Franeker
De Mouterij FranekerVoormalig schuilkerkje. Stichting De Mouterij heeft de kerkzaal met zorg gerestaureerd en geschikt gemaakt voor culturele activiteiten.
Franeker
In der Nachbarschaft
-
Leeuwarden - Mantgum | Elfstedenpad: etappe 1
Leeuwarden - Mantgum | Elfstedenpad: etappe 1(21.5 km)Leeuwarden -
LF weekendtocht Friese kust en Middelzee
LF weekendtocht Friese kust en Middelzee(145.0 km)Leeuwarden