Grote Kerk
Harlingen
In de kerk wordt de jaarlijkse Fancy Fair gehouden. Tussen alle feestelijkheden blijft het prachtige Hinszorgel echter een bezienswaardigheid, net als het kerkgebouw zelf trouwens.
Ook leuk
-
Optreden 'Van Swieten Society' koffieconcerten Harlingen
Optreden 'Van Swieten Society' koffieconcerten Harlingenzondag 18 mei 2025
HarlingenKlassieke muziek
-
Optreden 'Noota Saxofoon Duo' koffieconcerten Harlingen
Optreden 'Noota Saxofoon Duo' koffieconcerten Harlingenzondag 22 juni 2025
HarlingenKlassieke muziek
De Nederlands Hervormde Grote Kerk op de terp van Almenum, ook wel bekend als ‘Dom van Almenum’. In en rondom de kerk is de jaarlijkse Fancy Fair, maar tussen de feestelijkheden door kunt u kerk en orgel bezichtigen. De locatie markeert de plaats waar ooit in 777 de eerste christelijke kerk van Friesland werd gesticht. De kerktoren is het oudste deel van de kerk, gebouwd in 1200. Wegens bouwvalligheid werd de kerk in 1771 afgebroken en in 1772 startte de nieuwbouw. De kerk is kruisvormig en telt vier ingangen. Het orgel, in 1775 gebouwd door Albertus Anthoni Hinsz, wordt tot de klankrijkste en mooiste van Nederland gerekend.
- Afstand tot jouw locatie:
Vergelijkbare plaatsen
Bekijk alles-
Sickema state
Sickema stateNet voor het dorpje Herbajum, rechts van de oude rijksweg tussen Franeker en Harlingen, staat het restant van het poortgebouw van de vroegere Sickema state.
Herbaijum -
Elfstedenbruggetje Bartlehiem
Elfstedenbruggetje BartlehiemBartlehiem heeft geen stadsrechten, het is zelfs geen dorp, maar toch is dit gehucht is een wereldberoemde plaats aan de Elfstedenroute.
Wânswert -
Osinga State Dronryp
Osinga State DronrypDeze State met de prachtige tuin laten de grandeur van weleer zien. Hoewel de woningen op het terrein nu particulier bewoond worden en niet toegankelijk zijn, biedt een wandeling rond Osinga State een unieke kans om de geschiedenis van Dronryp te ervaren.
Dronryp -
Dekema State
Dekema StateDe Dekema State is van oorsprong een adellijke woning, waar tot 1996 verschillende families gewoond hebben. De State en de tuinen zijn nu opengesteld voor publiek.
Jelsum -
Lanen 52
Lanen 52Hier houdt de Hein Buismanstichting kantoor. Eerder woonden op deze plek onder andere ‘timmerknegten’ en turfdragers. Stap in hun voetsporen naar binnen.
Harlingen -
Lauta state
Lauta stateIn het dorpje Wier bouwde de familie Lauta eerst een stins, die enkele eeuwen daarna met een luxe state werd uitgebreid. Woedende dorpsbewoners staken de state in brand, alleen de contouren van het terrein zijn nog te zien.
Wier -
Sint-Michaëlkerk Harlingen
Sint-Michaëlkerk HarlingenDeze rijksmonumentale kerk uit 1880-1881 in neogotische stijl van A. Tepe, raakte tijdens de Tweede Wereldoorlog erg beschadigd. Sindsdien is het gebouw gefaseerd gerestaureerd.
Harlingen -
Voorstraat 40
Voorstraat 40De tegels met hulstblaadjes, in de typische schoorsteenmantel in de achterkamer, herinneren aan eerdere bewoners: de familie Van Hulst. Zij waren eigenaar van een befaamde tegelfabriek.
Harlingen -
Getswerdersyl
GetswerdersylDe Getswerdersyl was de noordelijkste sluis van de Slachtedijk. In 1982 is de sluis gesloopt en op de plaats van de oude sluis staat tegenwoordig een groot herdenkingsmonument.
Sexbierum -
Roptastate
RoptastateDe Ropta State een monumentale boerderij met herenhuis en prachtig aangelegde tuin.
Wijnaldum
Routes in de buurt
-
Waddenzeedijk - Herbaijum | Elfstedenpad: etappe 9
Waddenzeedijk - Herbaijum | Elfstedenpad: etappe 9(18.0 km)Kimswerd