Comediesteeg
Harlingen
Ingang naar de schouwburg en thuisbasis van toneelminnaars De schouwburg waaraan deze steeg zijn naam dankt, moet via deze kant toegankelijk zijn geweest. We weten dat Harlingen rond 1762 een Genootschap der Tooneelminnaaren kende, sterk verbonden a...
Hier schon mal ein Vorgeschmack
Ingang naar de schouwburg en thuisbasis van toneelminnaars De schouwburg waaraan deze steeg zijn naam dankt, moet via deze kant toegankelijk zijn geweest. We weten dat Harlingen rond 1762 een Genootschap der Tooneelminnaaren kende, sterk verbonden aan de landelijk bekende Harlinger schrijver Simon Stijl. Mogelijk speelde het gezelschap hier zijn voorstellingen. Eén steeg oostelijker staat een huis met ‘De Comedie’ in een gevelsteen gebeiteld. In 1781 werd dat pand verkocht, ‘geschikt ten dienst en gebruik door de liefhebbers der schouwburg, bestaande uit een boven- en een onderkamer, beide modern betimmerd en van diverse commoditeiten voorzien.’ Naar verluidt waren dit kleedkamers van de schouwburg, die tussen beide stegen lag.
Standorte
Alle Standorte anzeigen-
Kunstwerk Feanwâldsterwâl | Baukje Venema
Kunstwerk Feanwâldsterwâl | Baukje Venema
Een kunstwerk van Baukje Venema. Deze foto laat de ijsbaan van Feanwâldsterwâl zien en is uit een reeks van kunstwerken die bij de ijsbanen van de Ijsbaankunstroute door heel Fryslân staan.
In der Nachbarschaft
Alle Routen ansehen-
Waddenzeedijk - Herbaijum | Elfstedenpad: etappe 9
Waddenzeedijk - Herbaijum | Elfstedenpad: etappe 9(18.0 km)Kimswerd