't Havenmantsje - Gedichtenroute
Harlingen
Het gedicht ‘Zeeroep’ van Jan Jacob Slauerhoff komt uit zijn laatste bundel 'Een eerlijk zeemansgraf' (1936). Hij was één van de belangrijkste dichters uit de eerste helft van de twintigste eeuw.
Jan Jacob Slauerhoff, strofe uit ‘Zeeroep’.
Jan Jacob Slauerhoff (1898-1936) is één van de belangrijkste Nederlandse dichters uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Geboren in Leeuwarden was hij een groot deel van zijn werkzame leven scheepsarts. Veel van zijn gedichten spelen zich af in het Verre Oosten. Het gedicht ‘Zeeroep’ komt uit zijn laatste bundel Een eerlijk zeemansgraf (1936).
- Afstand tot jouw locatie:
Hier finden Sie 't Havenmantsje - Gedichtenroute
't HavenmantsjeHavenplein 1
8861 XA Harlingen Route planen
vanaf jouw locatie
Standorte
Alle Standorte anzeigen-
Archeologisch Steunpunt Wijnaldum
Archeologisch Steunpunt WijnaldumMaak kennis met de Friese koningsschatten in Wijnaldum. Het archeologisch steunpunt van Wijnaldum is gevestigd in de oude consistorie naast de Andeaskerk,
Wijnaldum -
Monument ‘omgekomen Zeevarenden’
Monument ‘omgekomen Zeevarenden’Vaak wordt vergeten dat de opvarenden van de Nederlandse koopvaardij tijdens de Tweede Wereldoorlog een belangrijke bijdrage leverden aan de geallieerde oorlogsvoering.
Harlingen -
Menno Simons Monument
Menno Simons MonumentEven buiten Witmarsum, aan Het Fliet, staat het Menno Simons-monument. Menno Simons werd in 1496 geboren in Witmarsum en werd nadat hij tot priester werd gewijd aangesteld in Pingjum en Witmarsum.
Witmarsum -
Caspar de Robles
Caspar de RoblesHet standbeeld “De Steenen Man” verwijst naar de Spaanse ingenieur, tevens stadhouder van Friesland, Caspar de Robles.
Harlingen -
Arumer Groenedijk
Arumer GroenedijkDe Arumer Groenedijk is een dwarsdijk gelegen in de Marneslenk, waarmee een gedeelte van deze slenk werd ingepolderd.
Kimswerd -
Slachtedijk
SlachtedijkDe Slachtedijk is ontstaan uit een oud stelsel van polderdijken, die gezamenlijk deze nieuwe dijk vormden. De dijk loopt van Oosterbierum aan de Waddenzee naar Raerd aan de voormalige Middelzee. Vanaf omstreeks 1500 wordt er gesproken van de Slachtedijk.
Achlum -
’t Poortje
’t PoortjeEen toegang waarmee je kunt thuiskomen<br /> Als vestingstad heeft Harlingen omgrachte stadswallen, om ongewenste bezoekers buiten de deur te houden....
Harlingen -
Huiskamertheater De Wier en Nicolaaskerk Koarnjum
Huiskamertheater De Wier en Nicolaaskerk KoarnjumHuiskamertheater De Wier Koarnjum verzorgt muziekconcerten en lezingen.
Koarnjum -
Pothondjessteeg
PothondjessteegBijnaam van een onverzadigbare smulpaap?<br /> Op een paar steenworpen hiervandaan, richting de Waddenzee, wordt rond 1500 een vesting gebouwd. Mogeli...
Harlingen -
Kweldergebied
KweldergebiedVanaf de terpentijd veroverde de mens land op de zee, zoals hier in Noard Fryslân Bûtendyks. Vanaf deze plek zijn de zomerpol- ders te zien, omringd door een zomerdijk, met hekken, sloten, greppels, historische sluizen en ‘dobben’.
Ferwert
In der Nachbarschaft
-
Mini fiets- en wandelvakantie Friesland - Etappe 1
Mini fiets- en wandelvakantie Friesland - Etappe 1(61.1 km)Harlingen -
Waddenzeedijk - Herbaijum | Elfstedenpad: etappe 9
Waddenzeedijk - Herbaijum | Elfstedenpad: etappe 9(18.0 km)Kimswerd